Datum objave: 28. Veljača 2018

Sutra vrhunac hladnoće na Jadranu, moguća je susnježica

Diana Ferić
Diana Ferić

Temperatura je u Šibeniku jutros je i bila čak -8 stupnjeva, a led je okovao cijelu Županiju. To je najniža temperatura koja je u ovo doba godine do sada zabilježena na šibenskom području.

 

Vrhunac hladne fronte bit će sutra,a minusi će se u Hrvatskoj spustiti i do 20 ispod nule. Na Jadranu se sutra očekuje susnježica. No od kraja tjedna predviđa se velika promjena vremena.


Čekaju nas jake padaline i zatopljavanje, uz temperature i iznad 15 stupnjeva na jugu zemlje
Sredina najhladnijeg tjedna ove zime donijela je vrlo veliku opasnost od hladnog vala za Split i Rijeku, dok se za Zagreb, Karlovac i Gospić predviđa velika opasnost.

 

Prema prognozama Državnog hidrometeorloškog zavoda, vrijeme će u srijedu biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano te jako hladno. U unutrašnjosti će više oblaka biti tijekom prijepodneva, a mjestimičnog, slabog snijega bit će uglavnom u Slavoniji i Baranji.


Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku zemlje i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak tijekom dana u slabljenju.

Najviša dnevna temperatura zraka između -10 i -5 u unutrašnjosti te uglavnom od -2 do 3 °C na obali i otocima.

Upozoravamo na veliku do vrlo veliku opasnost od hladnog vala u cijeloj zemlji. Opasno će biti osobito za bolesnike od kardiovaskularnih i respiratornih bolesti, te za starije osobe', kažu u DHMZ-u.
No, već u četvrtak uz vrhunac zime, krenut će i promjena vremena. Nakon vrlo hladnom jutra, osobito u unutrašnjosti, naoblačenje s jugozapada na Jadranu će već u prvom dijelu dana donijeti kišu i susnježicu, ponegdje moguće i novi snijeg, dok se snijeg u unutrašnjosti očekuje tek poslijepodne.
Od kraja tjedna temeprature rastu drastično - ponegdje će se peti i na 16 stupnjeva, no uz obilnu kišu u cijeloj zemlji.
 

Iz kategorije: Vijesti