Datum objave: 20. Travanj 2018

Na plaži na Brodarici pontoni dolaze poslije sezone,a odustalo se od terasastog sunčališta

Diana Ferić
Diana Ferić

Još nije izabran izvođač za postavljenje pet pontona na gradskoj plaži na Brodarici, poznatoj po nazivu Rezalište, tako da će do početka kupališne sezone na njoj biti samo izravnat šljunak i obavljeni ostali poslovi uljepšavanja, a pontoni će biti postavljen nakon sezone, kako doznajemo od Danijela Milete, zamjenika šibenskog gradonačelnika.

„U postupku je javni natječaj za izvođača radova u najvećoj mjeri koncentriranih na 5 mulića pozicioniranih prema rtu, preko puta street-workout igrališta, koji će se raditi nakon sezone i vizualno su bili predviđeni izvornim projektom. Koliko će koštati, znat ćemo nakon završetka natječaja, a procjena je do milijun i po kuna.

 

Natječaj za tih pet pontona već je bio raspisan, ali su se arhitekti u jedinoj ponudio koja je stigla zaigrali pa su predvidjeli pontone od posebnog drveta koje bi trebalo biti uvezeno iz Indonezije, a koštalo bi 800 000 kuna, 40 posto više od planiranih troškova pa je natječaj poništen.

Osim mulića na tom zapadnom dijelu plaže neće se više ništa dodavati. U izvedbenom projektu se odustalo od atraktivnih terasastih sunčališta koja gledaju prema Solarisu jer je na tom dijelu Županija u Prostorni plan stavila privezište odnosno lučicu, ističe Mileta.

 

Na tom dijelu plaže bit će postavljen i "vodeni ski lift", za koji je nadležna županija , a u postupku je natječaja za koncesionara koji bi ga treba izgraditi i njime upravljati.

 

Iz kategorije: Vijesti