Datum objave: 18. Svibanj 2018

Mobilne kuće više se ne smiju postavljati u autokampovima na šibenskom području

Diana Ferić
Diana Ferić

Vlasnici kampova na području Grada Šibenika ne smiju više u njih postavljati mobilne kućice koje su preplavile hrvatski turizam .Kroz 5. Izmjene i dopune PPUG-a Šibenik, u smjernicama za izradu UPU-a u ugostiteljsko-turističkim zonama, određena je zabrana za mobilne kućice u zonama planiranim za kamp.

 

„Mislimo da te kućice narušavaju prostor i ni da takvi oblici kampa nisu primjereni našem području. To su zapravu kuće. To je strašno što se događa na našoj obali. Znam da su one vrlo unosne, s obzirom na cijene po kojima se nabavljaju i cijene smještaj u njima, isplate se za jednu sezonu, ali zar je to smisao našeg turizma. Ne možemo kao kriterij uzimati jedino mogućnost brze zarade Osim toga vlasnici kampa s njima natrpaju prostor pa to izgleda još groznije. Trebali bi barem poštivati da između njih bude udaljenost najmanje 100 metara“, ističe Madlena Roša Dulibić, pročelnica Upravnog odjela Grada Šibenika za prostornu uređenje i zaštitu okoliša.

 

Mobilne kućice ili mobihouse, kako se na pravom hrvatskom ti objekti popularno zovu preplavile su turističke zone u dalmaciji, a Istra ih je prepuna. Njima se popunjava svaki slobodan prostor s obzirom da nude mogućnost brze i lake zarade pa i prostor unutar hotelskih resorta kao što je Solaris. sada je, kada je o Šibeniku riječ, tome odzvonilo.
 

Iz kategorije: Vijesti