Datum objave: 25. Svibanj 2018

CROATIA OPEN - Stigli majstori petanque iz pet zemalja, turnir može početi

Diana Ferić
Diana Ferić

Treći Međunarodni petanque turnir Croatia Open, može početi! Stigli su majstori iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Švedske i Slovenije koji će sutra na terenima hotela "Vrata Krke" u Lozovcu odlučiti tko je bolji i tko ima pravo ponijeti pobjednički pehar te uspjeh proslaviti s tjedan dana nagradnog odmora u hotelskom naselju "Solaris" , uz Turističku zajednicu Grada Šibenika, Nacionalni park "Krku", vodički restoran "Gušte" i hotela "Vrata Krke", glavnih sponzora bez kojih taj jedinstveni sportskog događaja ne bi bio moguć.

"Croatia Open" međunarodni petanque turnir službeno će biti otvoren sutra u 9 sati u Lozovcu, na terenima hotela "Vrata Krke". Svi natjecatelji stigli su već danas, a početak sportskog druženja i nadmetanja proslavili su zajedničkom večerom u znamenitoj vodičkoj konobi "Gušte" legendarnog Gušte Juričeva Barbina.

Prema posljednjim informacijama potvrđen je dolazak predsjednika njemačkog i austrijskog petanque saveza Michela Dorfhofera i Ralfa Kramera, člana Izvršnog odbora Europks petanque konfederacije, a očekuje se da će se pozivu odazvati predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora koji još ne priznaje petanque kao sport iako je sve izglednije da će ta širom svijeta popularna vrsta boćanja već na Olimpijadi u Japanu 2020. godine biti na završnoj kušnji za status olimpijskog sporta.

Na "Croatia Open" petanque turniru kojeg organiziraju PK "Dalmatino", Turistička zajednica Grada Šibenika i hotel "Vrata Krke", nastupiti će više od 100 majstora petanke iz Austrije, Švicarske, Švedske, Njemačke i Slovenije, a igra se po švicarskom BHZ sistemu.

 

Iz kategorije: Vijesti