Datum objave: 15. Kolovoz 2018

NA DANAŠNJI DAN - Šibenik gori slaveći šesterostruku pobjedu veslača "Krke"

Diana Ferić
Diana Ferić

Kao najveći nacionalni junaci dočekani su u Šibeniku veslači VK "Krka" nakon veličanstvene šesterostruke pobjede na državnom prvenstvu u Splitu.

Šibenski veslači pobijedili su u 6 do 14 kategorija, a publika ih je na cilju dočekivala ovacijama kakve se do tada viđane samo na nogometnim utakmicama. Nakon prvih pobjeda za "Krku" su počeli navijati i navijači koji su na taj veslački spektakl doputovali iz Zagreba, Beograda, Karlovca, Trogira, Makarske i  Dubrovnika pa i sami Splićani.

Navijači (drukeri) iz Šibenika priređivali su na cilju neviđeno slavlje - skandirali su uglas, pjevali navijačke pjesme i, na opće oduševljenje, palili baklje.

-Šibenčanski veslači, ostalo je zapisano, imponirali su stasom, vedrinom, snagom i borbenošću, a publiku su "bacali u trans kada bi uprli iz sve snage i pobjeđivali već izgubljene utrke.

Šibenik je svoje "junake veličanstvenih pobjeda" dočekao "u neviđenom zanosu". Novine su izvijestile da je veslače "Krke" dočekalo "hiljade i hiljade Šibenčana koji su pobjede svojih junaka doživjeli kao pobjede cijelog Šibenika".
-Njihove pobjede u neviđenom trijumfu slavi i staro i mlado i muško i žensko. Veslači posuti kišom cvijeća prolaze poput antičkih heroja kroz špalir nepreglednog mnoštva.

Slavlje je trajalo "do iznemoglosti, a glazba je svirala bez prekida".

-Razdragani Šibenčani klicali su iz sveg glasa, cijeli grad je pjevao i plesao, a ispred hotela "Krka" naglas su čitani bezbrojni telegrami koji su dolazili iz cijele države i inozemstva.
Posebne pozdrave poslali su Šibenčani građanima Solina i Vranjica koji su na državnom prvenstvu srčano navijali za "Krku".

"Krka" je" na Državnom prvenstvu u Splitu 1933. godine osvojila:
1. mjesto i pehar grada Splita, četverac s kormilarom
1.mjesto osmerac yol de mar
1.mjesto i pehar Olimpijskog odbora dvojka yol de mer
1.mjesto četverac yol de mar
1.mjesto i pehar grada Zagreba, double sculls
1.mjesto i pehar kraljice Marije, osmerac

 

Iz kategorije: Vijesti