Datum objave: 08. Rujan 2018

NA DANAŠNJI DAN – Odigran prvi službeni teniski meč u povijsti Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi službenik teniski meč u povijsti Šibenika  odigran je na današnji dan 8. rujna 1935. godine.

Meč je održan na teniskim terenima na „Šubićevcu“, a Šibenčanima je protivnik bio Akademski tenis- klub „Split“ iz Splita. To nije bila prva teniska utakmica na Šubićevcu jer su šibenski tenisači bili aktivni već punih sedam godina, nakon što su obnovili teniski sport koji je bio zamro tijekom Prvog svjetskog rata. Iza sebe su imali veliki broj utakmica na domaćem terenu i gostovanjima u Karlovcu, Gospiću, Benkovcu i Splitu, a uspjeli su urediti i vrlo dobre teniske terene.

Meč „Šibenik“ – „Split“ bio je prvi službeni meč nakon što je 20. svibnja 1935. godine, do tada neslužbeni, Teniski klub „Šibenik“ registriran i kao Jugoslavenski tenis-klub „Šibenik“ postao punopravni član Teniskog saveza Kraljevine Jugoslavije.

Na današnji dan 8. kolovoza 1935. godine čast da otvore prvi službenik teniski meč u povijsti Šibenika pripala je ponajboima šibenskim i splitskim tenisačicama, gospođicama Gordani Kovačević i Zori Pavel.

Na oduševljenje publike pobijedila je gospođica Gordana Kovačević 2;6, 6:3, 6:4. Nakon njih igrao se muški singl Minček (Split) – Cindro (Šibenik), nakon kojeg su se igrali su mješoviti i ženski parovi.

Rezultat je bio neriješen 2 : 2, a odluka o pobjedniku pala je sutradan 9. rujna kada su se Šibenčani i Splićani ogledali u muškim parovima u napornom meču koji se igrao na pet dobivenih setova.
 

Iz kategorije: Vijesti