Sidebar Menu

Datum objave: 08. Rujan 2018

Šibenki knez Paško otvorio Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku,pogledajte što sadrži

Diana Ferić
Diana Ferić

Igrokazom o epizodi iz srednjovjekovnog Šibenika u kojem šibenski knez rješava zahtjeve dviju Šibenčanki da i žene uključi u obranu Šibenika od Mletaka jutros je i službeno otvoren 14. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku, a otvorenim ga je proglasio šibenski dogradonačelnik Paško Rakić, koji je u igrokazu glumio kneza pa je pokazao i glumačke sposobnosti

 

Na žalost, bilo je vrlo malo gledatelja, uglavnom turisti, u razgledavanju Šibenika i katedrale. Kneza je pratila svita kostimiranih muškarac i žena, uglavnom zaposlenika i članova Županijske obrtničke komore i Udruženja obrtnika Šibenik koje je jedan od organizatora, članica Udružena turističkih vodiča Sveti Mihovil i nekoliko povijesnih postrojba.

 

Sajam u Srednjovjekovnom Šibeniku održava se na plato ispred katedrale, te na rivi na kojoj su postavljeni brojni štandovi na kojima se prodaju, kao i svake godine, igračke, rukotvorine, džemovi, likeri, ljekoviti i kozmetički pripravci te suhomesnati proizvodi.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.