Datum objave: 27. Prosinac 2018

Poletjeli anđeli dobrote. Pridružio im se plemeniti slijepi dječak Mate Bralić.

Diana Ferić
Diana Ferić

„Pjevači betlehemske zvijezde“, djeca iz župe Presvetog Srca Isusova, koja su zbog svoje plemenite misije nazvana anđelima dobrote, krenuli su jutros u svoju tradicionalnu misiju prikupljanja pomoći za školovanje svojih siromašnih i gladnih vršnjaka u Africi.

U njihovoj misiji dobrote i iskrenog milosrđa, pridružio im se i plemeniti slijepi dječak Mate Bralić. Anđeli dobrote posjećuju domove svojih župljana koji su pristali sudjelovati u ovoj lijepoj plemenitoj humanitarnoj akciji i unose u njih osmjeh, blagost i dobrotu, a blagdane čine ljepšima pjevajući im božićne i duhovne pjesme.

Do sada su „Pjevači Betlehemske zvijezde“ prikupili veliku i dragocjenu pomoć za školovanju više 180 svojih afričkih vršnjaka. Očekuje se da će ove godine prikupiti pomoć za barem još toliko iako je žitelja u župi Presvetog Srca Isusova sve manje, a sve manje i djece pa se broj anđela u odnosu na godine početka njihove misije, gotovo prepolovio.

Župa Presvetog Srca Isusova već desetak godina školuje siromašnu djecu u Africi, koja bez te pomoći nikad ne bi naučili ni čitati ni pisati.

"Pjevači betlehemske zvijezde" posjećivat će danas i sutra obitelji u župi Presvetog Srca Isusova tijekom cijelog dana prema dogovorenom rasporedu i terminima no u akciju se može uključiti svatko tko želi u njoj sudjelovati.


 

Iz kategorije: Vijesti