Datum objave: 10. Siječanj 2019

Još se ne zna što je izazvalo požar u kojem je izgorio hangar u bivšoj vojarni Bribirskih knezova

Diana Ferić
Diana Ferić

Šok i nevjerica u Šibeniku, pogotovu među organizatorima različitih partija nakon što je u današnjem požaru izgorio hangar na području bivše vojarne Bribirskih knezova u kojem su se godinama organizirali, počevši još od čuvenog Terranea.
Još se ne zna što je zapalilo vatru koja je u sat vremena, unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca progutala taj objekt od kojeg su ostala samo dva zida. U pepeo su se pretvorili sati i sati rada brojnih volontera koji su uredili taj nekad zapušteni prostor i pretvorili ga u odlično mjesto za zabavu.
„Ne mogu doći sebi. Plače mi se zbog toga što se dogodilo. Nije mi jasno kako je izbila vatra na tom mjestu u kojem nema struje niti bilo čega drugog što bi moglo izazvati neki kvar na instalacijama“, kazao nam je Igor Bergam, predsjednik Udruge P.A.R.K čiji su volonteri sudjelovali u čišćenju i uređenju tog prostora koji su koristili četiri godina. U njemu su se trebala narednog proljeća održati i koncerti koji su u programu ovogodišnje Kulturaljke, a sada moraju tražiti novu lokaciju.
Sve su oči sada uprte u rezultate policijskog očevida koji bi trebao utvrditi kako je došlo do požara.
 

Iz kategorije: Vijesti