Datum objave: 27. Srpanj 2019

Besana noć za vatrogasce:Vatra se širi od Dubrave prema vjetrenjačama, vatrogascima stiže pojačanje

Diana Ferić
Diana Ferić

Još nije pod kontrolom veliki požar koji je izbio oko 13.30 na području južne Dubrave. Štoviše, predvečer se počeo širiti prema brdu na kojem su vjetrenjače, na Krtolin i Debeljak. Objavljeno je da je to najveći ovogodišnji požar u Hrvatskoj,a uz vatrogasce su u gašenju angažirane vojne snage.
Kako doznajemo u Zapovjedništvu JVP na terenu je 150 vatrogasaca s 50 vozila, Do pada mraka požar su gasili kanaderi i tri air traktora.

 

- Situacija je bolja utoliko jer ovom trenutku objekti nisu ugroženi, no gora je jer je jedan krak požara pobjegao u brdo prema vjetrenjačama, prema brdu Debeljak i Krtolin i nekontrolirano se širi, a nemamo dovoljno snaga da pokrijemo područje. Očekujemo tijekom večeri pojačanja na terenu, trebalo bi doći još vojske pa ćemo se onda reorganizirati i regrupirati – kazao je Milošević za ŠibenikIN.

Na terenu je i dogradonačelnika Danijela Milete koji je i predsjednika Stožera civilne zaštite. On potvrđuje da naselje nije ugroženo, ali da se vatra oko 21 sat ponovno rasplamsala.

"Požar je ogroman, ima više fronti i krakova, a ovaj dio koji je bio u blizini kuća u Gornjim Rupićima je pod kontrolom, dakle kuće su sigurne. Gori gusta borova šuma, vjetar mijenja smjer tako da je situacija teška. Vatrogasci daju ogromne napore, kao i vojnici i zračne snage koje će nastaviti gasiti požar dok budu postojali uvjeti za njihov let – kazao je Mileta", izjavio je.  

Jedno vrijeme je bio obustavljen promet autocestom između  i Skradina i Vrpolja. 

FOTO:Facebook

Iz kategorije: Vijesti