Datum objave: 09. Studeni 2019

BRENDIRANJE:Skradinska čiopa predlaže brendiranje Općine Promina kroz Burnum grad

Diana Ferić
Diana Ferić
Općina Promina ima sve uvjete da postane jedna od perjanica ruralnog turističkog razvoja u Šibensko - kninskoj županiji,a da su na pravom putu svjedoči i podatak da su ove godine imali  više od 80 posto turista više nego lani. Svoju ponudu  temelje na obiteljskim gospodarstvima s luksuznim smještajem, ruralnim vilama s bazenima koje danas turisti posebno traže. To je bila i tema radionice koju je Udruga  Skradinska čiopa organizirala u Oklaju uz potporu Općine Promina i njezinog načelnika Tomislava Budanka. Tema je bila "Burnum grad trend turističke budućnosti Promine" koja je okupila predstavnike lokalne samouprave, Županije i lokalne poduzetnike.
 
Udruga Skradinska čiopa sa sjedištem u Skradinu osnovana je radi promicanja i unapređenja kulture življenja u ruralnim regijama u kojima su  poljoprivreda, turizam i stočarstvo predstavlja važan dio gospodarstva . Cilj joj je u suradnji s lokalnim stanovništvom  i lokalnom samoupravom pridonijeti  rastu i razvoju  utemeljenom na  tradicionalnom znanju i inovacijama,a sve kako se stanovništvo  ne bi iseljavalo nego zadržalo na tim ruralnim područjima.
 
 
 
 
 Centar za posjetitelje Puljani i rimski logor Burnum koji  se nalazi na tom području i koji bi trebalo brendirati okosnica za takav razvoj turizma", kaže Marija Kovilić, predsjednica  Skradinske čiope.
 
Općina Promina donijela je u srpnju ove godine  Strateški plan razvoja turizma koji im je izradio Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci  u kojem je definirano sedam turističkih proizvoda  među kojima je Interpretacijski centar za kulturnu i prirodnu baštinu, podizanje visećeg mosta Nečven - Trošenj, spoj Krke i Promine.
Iz kategorije: Vijesti