Datum objave: 11. Studeni 2019

DANI OKUSA HRVATSKE TRADICIJE Restoran "Visovac" iz Skradina brani boje Šibensko - kninske županije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Rastoran "Visovac", Zorana Kovilića pokazat će okuse i mirise gastronomske tradicije Skradina na prvim nacionalnim Danima okusa hrvatske tradicije koji se održavaju od 15. do 25. studenoga 2019. godine u više od 100 restorana diljem Hrvatske.

Cilj projekt Okusi Hrvatske tradicije je unapređenje ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanje nosioca standarda Okusi tradicije i razvoje novih eno-gastronomskih turističkih proizvoda i događanja te kulture blagovanja.

Tijekom Dana okusa hrvatske tradicije, restoran "Visovac" će nuditi dva menija s tri slijeda po promotivnim cijenama. Objed koji se sastoji od izvrsne tradicionalne skradinske riblje juhe, prukljanskih ćokalica s blitvom, krumpirom i salatom plus posebna čokoladna torta koštat će svega 75 kuna, a izdašni i ukusni objed od čuvene skradinske domaće mesne juhe, skradinskog rižota, salate i čuvene skradinske torte, nudit će se po cijeni od 95 kuna. Cijene i izbor jeda u skladu s u s propozicijama Dana okusa hrvatske tradicije.

 

Okusi Hrvatske tradicije zajednički je projekt tvrtke DMK Vall042 i partnerskih Turističkih zajednica kojeg podupire Hrvatska turistička zajednica.

Standard Okusi hrvatske tradicije do sada je dobilo 127 ugostiteljskih objekata s području 10 hrvatskih Županija. Kriteriji za dodjelu standarda definirani su Pravilnikom. Standard se može dodijeliti ugostiteljskom objektu koji u pravilu radi najmanje tri godine i koji zadovoljava utvrđene minimalne uvjete: da u dnevnoj ponudi ima najmanje dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina, te da je prilikom vrednovanja objekta (koje se provodi u pet kategorija: Hrana, Usluga, Piće, Ambijent, Okoliš i od kojih se svaka sastoji od pet kriterija) ostvario minimalno 75 od maksimalno mogućih 100 bodova.

Iz kategorije: Vijesti