Datum objave: 11. Prosinac 2019

UZALUD SE NADALI: Umirovljenici u Šibeniku neće dobiti božićnicu, ni oni s mirovinama manjim od 2 500 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski penzioneri slabijeg imovinskog statusa neće ni ove godine dobiti božićnicu što je bilo najavljeno kao mogućnost. Na tomu je inzistirala Ljubica Kardum, predsjednica šibenske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Šibenika koja je na taj zahtjev podsjetila i na današnjem Aktualnom satu na sjednici Gradskog vijeća.

"Vidim da od toga ove godine neće biti ništa. Dobila sam obrazloženje da se rebalansom proračuna ne može osigurati oko 3 milijuna kuna , koliko bi bilo potrebno za isplatu božićnice od 300 kuna za oko 15 000 šibenskih umirovljenika. Apeliram da se isplata božićnice predvidi barem u proračunu za 2020. godinu čega u prijedlogu nema", kazala je,a nakon Aktualca otišla je sa sjednice iz, kako je kazala, prosvjeda, ali nije obrazložila što je tome razlog. U svakom slučaju to nije izneseno kao amandman na proračun za 2020. godinu.

Gradonačelnik Burić je kazao da se proračun u prvom redu planira razvojno, da se ulaže u ono što donosi nova radna mjesta,a onda i izvore za punjenje proračuna, ali je dodao kako je aktualna gradska vlast uvijek i socijalno osjetljiva te da će se vidjeti hoće li za te božićnice biti sredstava u proračunu u idućoj godini. No za sada nisu predviđena.

Iz kategorije: Vijesti