Datum objave: 28. Siječanj 2020

MORH POTVRDIO / Pronađeni su tijelo nestalog pilota i olupina vojnog helikoptera koji se jučer srušio u more kod Zablaća

Diana Ferić
Diana Ferić

Pronađeno je jutros, u moru između Zlarina i Zablaća tijelo nestalog pilota Tomislava Baturine i olupina helikoptera Kiowa Warrior koji se jučer srušio u Zlarinskom kanalu kod Zablaća, potvrdili su iz Ministarstva obrane.

Ronioci Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice u utorak 28. siječnja 2020. godine oko 8 sati i 10 minuta pronašli olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio jučer u tragičnoj nesreći i tijelo pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnika Tomislava Baturinu, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća. Istraga je i dalje u tijeku te Povjerenstvo utvrđuje okolnosti ove tragične nesreće, priopćeno je iz MORH-a.

Brod Faust Vrančić koji jedini može izvući olupinu je na mjestu potonuća helikoptera.

"Specijalna policija trenutno provodi očevid te kada završe kreće postupak izvlačenja tijela i helikoptera. Na terenu su predstavnik državnog odvjetništva i vojni istražitelj, ali ništa se neće poduzimati sve dok ne završi očevid, kaže časnik za odnose s javnošću 93. krila pukovnik Marinko Karačić. 

Iz kategorije: Vijesti