Datum objave: 26. Lipanj 2020

IZBORI / Franko Vidović i ostali kandidati posjetili Pode i komentirali svečanost otvorenja Poljane COVID-u 19 usprkos

Diana Ferić
Diana Ferić

Kandidati liste RESTART koalicije u IX. izbornoj jedinci predvođeni nositeljem liste Frankom Vidovićem,  posjetili su danas gospodarsku zonu Podi u Šibeniku te obišli gradilište pogona tvrtke Kameni zid za preradu, rezanje i oblikovanje kamena za oblaganje građevina, s dugogodišnjom tradicijom. 

Investicija vrijedna 16,5 milijuna kuna u proizvodnu halu površine 1300 metara četvornih i strojeve, omogućit će kompletno preseljenje proizvodnje drniške tvrtke u novi pogon u gospodarskoj zoni Podi te otvaranje novih radnih mjesta. Izgradnja pogona financirana je vlastitim sredstvima u iznosu od 30% i sufinancirana sredstvima HBOR-a u iznosu od 70%.

„Ovakvih uspješnih poduzetničkih priča i investicija trebamo što više u Šibeniku, posebno u gospodarskoj zoni Podi u kojoj postoji još mnogo neiskorištenog potencijala. Stoga ćemo ovakvim poduzetnicima ubuduće nastojati pružiti snažniju podršku, a od HBOR-a i HAMAG-a očekujemo da će čvršće stati uz poduzetnike s jasnijim i transparentnijim uvjetima te nižim kamatama financiranja, posebno onima u proizvodnim djelatnostima koje zapošljavaju novu radnu snagu. Ono što je u ovom trenutku važno, a što će nova RESTART vlada odmah i napraviti, jest uvođenje moratorija na sve kredite građana i poduzetnika na godinu dana“, istaknuo je Franko Vidović.

Ovom prilikom, Franko Vidović osvrnuo se i na planirani trodnevni program otvorenja Poljane u Šibeniku i događanja koja će zasigurno okupiti veći broj građana, što je rizično u kontekstu ponovnog porasta broja zaraženih virusom COVID-19.

„Sve zasluge, ali i odgovornost za taj projekt pripadaju sadašnjoj gradskoj vlasti. Mi i dalje držimo da je projekt upitne financijske isplativosti, međutim ovdje se ne radi o tome već isključivo o brizi za zdravlje naših građanki i građana. Kao što je RESTART koalicija otkazala svoj planirani predizborni skup u Zadru, tako pozivam i gradske vlasti Šibenika da brinu o zdravlju svih nas i odgode sva masovna okupljanja na Poljani za neka druga, bolja vremena. Ponavljam, zasluge i sva odgovornost za ovaj projekt pripadaju trenutnoj vlasti Grada Šibenika“, zaključio je Franko Vidović. 

Iz kategorije: Vijesti