Sidebar Menu

Datum objave: 30. Lipanj 2020

ARHITEKTI JOŠ IMAJU POSLA / Fontana - vodeni sat na Poljani još nije do kraja dovršena pa je postavljena tabla upozorenja

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska vlast poduzela je neke mjere kako bi se izbjegle opasnosti vezane na fontanu - vodeni sat na novouređenoj  Poljani.  Postavljene su ploče s upozorenjem.

 "Ova fontana je vodeni sat. Jedinstven u svijetu. Pokreće ga sofisticirani mehanizam koji se nepravilnom uporabom može oštetiti. Čuvajte ga odgovornim ponašanjem. Ne dirajte, ne savijajte i ne zatvarajte vodene mlaznice. Ne ulazite i ne kupajte se u vodi kako bi svi zajedno mogli dugo uživati u ovoj jedinstvenoj vodenoj atrakciji. Voda nije za piće ", piše na toj  ploči

Arhitekti bi trebali osmisliti trajno rješenje kako  bi ta fontana bila sigurna i  kako bi bila zaštićena od mogućim vandalskih izgreda.

 Fontana je koštala 2 milijuna kuna.

Riječ je o vodenom satu sa svojom strojarnicom, pumpama i podzemnim instalacijama koje zauzimaju puno veću površinu nego što je to vidljivo,a taj je sustav još uvijek u probnom radu. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.