Datum objave: 31. Srpanj 2020

TO SE NE PROPUŠTA / Dušku Duki Zaninović poznajete iz kulinarskih show emisija, a večeras se u Šibeniku predstavlja kao slikarica

Diana Ferić
Diana Ferić

"Sve moje inspiracije" naziv je izložbe Šibenčanke  Duške  Zaninović Duki koja će biti otvorena večeras u 19.30 sati na teresi restorana Bronzin (bivša Peškarija) u Šibeniku. To je  8. samostalnu izložbu te svestrane žene i umjetnice koju javnost dobro poznaje i iz kulinarskih show emisija.

Izložit će svoja 34 rada u raznim tehnikama od ugljena, tuša, ulja na platnu do tapasa, a posebno ističe nekoliko svojih slika ulja na staklu za koje ju je inspirirala japanska umjetnost. "Ja sam u prvom redu crtač, ali gledajući te divne slike japanskih umjetnika napravila sam i ja nekoliko crteža punjenih bojom. Inače moja vjećna inspiracija je priroda tako da se predstavljam sa slikama na kojima su motivi moje masline, čička,leptira, cvijeća i podvodnog svijeta. Radovi su nastali od 1978. godine do danas", kazala nam je Duška Zaninović Duki uoči otvaranja večerašnje izložbe.

Izložbu će otvoriti magistrica informacijskih znanosti i komunikologije Davorka Pšenica

Duška Zaninović Duki  je završila Pedagošku akademiju u Zagrebu, a tijekom rada likovno se usavršavala uz stručno vodstvo Smilje i Alberta Kinerta i Roberta Tanaya. Imala je deset skupnih i sedam samostalnih izložbi. 

Iz kategorije: Vijesti