Sidebar Menu

Datum objave: 09. Kolovoz 2020

UDAR GROMA IZAZVAO POŽARE / Požare na četiri lokacije gasi čak sedam protupožarnih aviona

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak sedam protupožarnih aviona sudjeluje u gašenju požara na lokaciji Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a.

Četiri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u nedjelju, 9. kolovoza 2020. u akciju gašenja požarišta Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj  županiji.  

Sukladno prioritetima i stanju na požarištima zračne će snage preusmjeravati snage i djelovanja, kaže se u priopćenju.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 8. kolovoza 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 22 požara (11 u Šibensko-kninskoj, šest u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Objavljeno ranije 

Udar groma izazvao je danas poslijepodne čak četiri požara i to dva na Vrpoljačkom području te u Grebaštici i na predjelu Supljak u Primoštenu. Vatrogasci su na terenu,a u pomoć im stiže i kanader koji će najprije gasiti požar u Primoštenu kako doznajemo u centru 112.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam