Datum objave: 10. Kolovoz 2020

POŽARI / Kod Žaborića izgorjelo 100 hektara borove šume i niskog raslinja , požar još nije proglašen ugašenim

Diana Ferić
Diana Ferić

Još uvijek ne u potpunosti ugašen požar koji je jučer izbio između Žaborića i Grebaštice, ali je lokaliziran još sinoć, kao i ostala tri koja su jučer gorjela, i to dva na području Vrpolja i jedna na lokaciji Primošten - Rogoznica - Supjak.

Kod Žaborića je izgorjelo ukupno 100 hektara površine, a vatra je zahvatila travu, nisku raslinje i makiju. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri airtractora, četiri kanadera te ukupno 34 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i DVD-a: Grebaštica, Perković, Bilice, Zablaće, Šibenik  i Brodarica-Krapanj. Požar je lokaliziran u 20.54 sati, a na dežurstvu tijekom noći ostali su JVP Šibenik i DVD-i Šibenik, Brodarica-Krapanj i Bilice.

Na lokaciji Vrsno-Vrpolje požar je zahvatio ukupno 35 hektara površine, a gorjeli su pretežito trava, nisko raslinje i makija. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri air tractora te ukupno 41 vatrogasac sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i DVD-a: Grebaštica, Perković, Bilice i Brodarica-Krapanj. Požar je lokaliziran u 22 sata, a na dežurstvu tijekom noći ostali su JVP Šibenik i DVD Perković.

Na lokaciji Primošten-Rogoznica-Supjak požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na ukupnoj površini od 50 hektara. Požar su gasila dva kanadera i ukupno 23 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz DVD-a Primošten, Rogoznica i Marina iz Splitsko-dalmatinske županije. Požar je lokaliziran u 19.12 sati, a na dežurstvu tijekom noći ostali su DVD Primošten i Rogoznica.

Požari su izbili jučer oko 15 sati, a gasilo ih je i sedam kanadera.

Iz kategorije: Vijesti