Datum objave: 14. Rujan 2020

PETICIJA I U ŠIBENIKU / U Istri i Međimurju više nisu obavezne zaštitne maske u školama, u Šibeniku se potpisuje peticija

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 600 građana potpisalo je u samo nekoliko u Šibeniku peticiju protiv nošenja zaštitnih maski u školama. Potpisivanje je organizirala grupa građana koja je podržala i Festival slobode,i vrlo su zadovoljni reakcijama Šibenčana.

"Ljudi reagiraju pozitivno i žele potpisati ovu peticiju koja ide za tim da imamo pravo donositi sami odluke o našem zdravlju i nošenju maski", kazali su nam.

Inače danas su lokalni stožeri u Istri i međimurju donijeli odluku o tome da nošenje zaštitnih maski u školama nije obavezno.

Temeljem Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije, Stožer civilne zaštite Istarske županije, uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarske županije, te osnivača škola, donio je Odluku:

- Da svi učenici i nastavnici tijekom nastave u učionici nemaju obvezu nošenja zaštitne
maske

- Maske su obavezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije na pojedinom području Istarske županije,
donijet će se odluka o potrebi nošenja zaštitnih maski unutar učionica.

Do sada su se tijekom nastave maske morale nositi od petih razreda na dalje.

Iz kategorije: Vijesti