Sidebar Menu

Datum objave: 22. Rujan 2020

SPOMENDAN BITKE ZA ŠIBENIK / Dan sjećanja na šibenske branitelje koji su braneći svoj grad prinijeli živote na oltar Domovine, njene slobode i neovisnosti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kod spomenika  hrvatskim  braniteljima koji su u Domovinskom ratu položili živote na oltar Domovine, njene neovisnosti i slobode, održana je danas središnja svečanost sjećanja na šibenski ratni podviga - obranu Šibenika od srpskog agresora. Komemoracija je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je, uz predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položio zajednički vijenac. Svijeće je zapalilo i izaslanstvo Šibensko- kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom, izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno gradonačelnikom Željkom Burićem, potom izaslanstvo Hrvatske vojske i mornarice, Policijske uprave šibensko- kninske, predstavnici političkih stranaka te okupljeni građani. Molitvu odrješenja za hrvatske vitezove koji su za Domovinu položili život predvodio je don Darko Poljak koji je ujedno blagoslovio i Spomen  križ postavljen uz Spomenik  smrtno stradalim braniteljima iz Domovinskog rata.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.