Datum objave: 29. Rujan 2020

BLAGDAN SVETOG MIHOVILA / Tisuću vjernika prošlo je danas u procesiji Šibenikom, a misu je predvodio zagrebački biskup Mijo Gorski

Diana Ferić
Diana Ferić

Veliki broj vjernika sudjelovao je u procesiji koja je održana danas u povodu blaghdana svetog Mihovila, zaštitnika Šibenika. Kao i svake godine procesija je prošla Kalelargom i Poljanom pa se rivom vratila pred katedralu. U njoj su bili članovi svih župa u Šibenskoj biskupiji sa svojim grbovima. Pridružila im se i Gradska straža, policajci i mnogi drugi.

Misu je pred šibenskom katedralom predvodio zagrebački biskup Mijo Gorski.

Drevni Krešimirov grad Šibenik kroz svoju dugu, burnu prošlost, od najranijeg postanka pa sve do današnjih dana posebice je štovao nebeskog arhanđela sv. Mihovila. Vjerujući u njegovu pomoć i snagu Šibenčani su ga izabrali za svog zaštitnika i njegov lik, kao simbol snage i pobjede, uvrstili u gradski grb i pečat.

Spomen sv. Mihovila na šibenskom području nalazi se i prije prve povijesne pojave grada za vrijeme hrvatskog kralja Petra Krešimira IV, kako piše na stranicama Šibenske biskupije.

Blagdan svetog Mihovila slavi se i kao Dan grada Šibenika. Tim povodom danas je besplatan ulaz na tvrđave svetog Mihovila i Barone.

Iz kategorije: Vijesti