Datum objave: 21. Listopad 2020

13 GODINA AGONIJE / Dražen Slavica i danas na sudskoj klupi zbog kornatske tragedije, Vrhovni su odlučuje o oslobađajućoj presudi

Diana Ferić
Diana Ferić

Vrhovni sud po drugi put drugi o oslobađajućoj presudi Draženu Slavici, bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku za tragediju na Kornatu u kojoj je prilikom vatrogasne intervencije smrtno stradalo 12 vatrogasaca.

Slavica je dosad dvaput oslobađan optužbe, ali je oba puta Vrhovni sud ukidao presudu i vraćao predmet na ponovljeno suđenje. Posljednji put Slavica je oslobođen pred vijećem zadarskog Županijskog suda 2018. godine, ali se šibensko Županijsko državno odvjetništvo žalilo na presudu, pa je Vrhovni sud za danas zakazao javnu sjednicu, piše Jutarnji list

Uoči sjednice vijeća Dražen Slavica je među ostalim izjavio:

"Navikao sam se. Teško je. Prošlo je 13 godina i očekujem kraj ove agonije. Ja sam svoju kaznu već prošao", rekao je Slavica uoči ulaska na Vrhovni sud gdje je došao u pratnji svog branitelja, odvjetnika Čede Prodanovića.

Za stradale vatrogasce rekao je da su to prije svega bili njegovi dobri prijatelji i kolege i da mu je iznimno teško zbog onoga što se dogodilo i da mu je jednako teško kako onda tako i danas.

FOTO: Arhiva, Zadarski list

Iz kategorije: Vijesti