Datum objave: 02. Studeni 2020

POP LISTA CRO POLITIČARA / Pet ministara ima bolji rejting od premijera Plenkovića. Najpopularniji je Zdravko Marić. Za neke ministre hrvatski građani nikada nisu čuli.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Najnovije propitivanje javnog mnijenja o hrvatskim političarima i ministrima donijelo je manje više (ne)očekivane rezultate. "Otkriće" je da o čak 5 ministara u Vladi hrvatski građani imaju bolje mišljenje nego o premijeru Plenkoviću iako ni on ne kotira loše, dapače.
Trenutno najpozitivniji političar u Hrvatskoj je Zdravko Marić. O njemu pozitivan dojam ima čak 73 posto anketiranih. Tek jedan posto manje ima drugoplasirani Vili Beroš, ali o njemu ozbiljnih 22 posto građana ima negativan stav. Treći je Davor Božinović s 61 posto pozitivnih mišljenja ali i 27 posto negativan. Slijede Oleg Butković o kojem pozitivan dojam ima 59 posto građana i Tomo Medved pozitivnim dojmom 55 posto anketiranih građana. No za ministra branitelja nije čuo ili ne zna 21 posto ispitanika, a njih 24 posto o njemu nema dobro mišljenje. Na petom je mjestu premijer Andrej Plenković. O njemu pozitivno misli 53 posto hrvatskih građana, a negativno zabrinjavajućih 40 posto.
Jednak broj ispitanih kao i o premijeru Plenkoviću ima pozitivan stav prema Radovan Fuchs, ali za razliku od njega samo 22 posto sudionika ispitivanja javnog mnijenja nema dobro mišljenje i smatra ga negativcem.

Aktualno istraživanje rejtinka hrvatskih političara i dužnosnika donijelo je još jedno zanimljivo otkriće. Ispostavilo se da čak 40 posto građana Hrvatske nikada nije čulo za Gorana Grlića Radmana šefa diplomacije, Mariju Vučković, ministricu poljoprivrede, 38 posto za Josipa Aladrovića podijelio je građane, 39 posto nije čulo za Ninu Obuljen Koržinek, 46 posto za Borisa Miloševića, potpredsjednik Vlade, 38 posto za Darko Horvat, 53 posto nije čulo za Nikolinu Brnjac, ministricu turizma, 38 posto za Ivana Malenicu, ministra pravosuđa i uprave, 57 posto za Maria Banožića, ministra obrane te čak 65 za Natašu Tramišak, ministrica EU fondova.

Prema rezultatima istraživanja Nove TV
Foto: Vlada RH 

Iz kategorije: Vijesti