Datum objave: 13. Studeni 2020

IZLOŽBA HRVATSKOG DIZAJNA / Posebno priznanje dobili šibenski Mobili koje su kreirali Franka Baranović i Antonio Šunjerga

Diana Ferić
Diana Ferić

Posebno priznanje u kategoriji industrijski/produkt dizajn na Izložbi  hrvatskoj dizajna 2019 /2020. dobili su multifunkcionalni pultovi nazvani "Mobili" koji su postavljeni na  Maloj loži u Šibeniku u sklopu projekta Recolor, a dizajnirali su ih Franka Baranović i Antonio Šunjerga iz studija "Idearum". Nagrade i priznanja proglašeni su sinoć online. Izložba hrvatskog dizajna, manifestacija koja već 21 godinu dokumentira najbolje recentne dizajnerske projekte u Hrvatskoj zbog pandemije koronavirusa prvi put u svojoj online verziji.  

To je središnja i najvažnija strukovna dizajnerska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najkvalitetnije dizajnerske radove nastale tijekom dvogodišnjeg razdoblja u svim područjima dizajnerskog djelovanja, uključujući dizajn vizualnih komunikacija i grafički dizajn, industrijski dizajn, dizajn ambalaže, dizajn prostornih intervencija i sustava, dizajn interakcija i elektroničkih medija, kritički, odnosno konceptualni dizajn, modni i odjevni dizajn itd.

Na izložbu je prijavljeno  497 radova, a Selekcijska komisija  je odabrala 294, od toga 247 profesionalnih i 47 studentskih radova. To je dosad, od prvog izdanja Izložbe hrvatskog dizajna održane 1999. godine, najobimnija selekcija napravljena u sklopu ovog bijenalnog projekta.

Iz kategorije: Vijesti