Sidebar Menu

Datum objave: 29. Prosinac 2020

POTRES / Potres koji je pogodio središnju Hrvatsku osjetio se sve do Češke i Slovačke. Slovenija zaustavila NE "Krško". Srbija nudi pomoć Hrvatskoj.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Snažni potres snage 6,4 po Richteru koji je danas u 12,19 sati pogodio središnju Hrvatsku, javlja Volcano Discovery, osjetio se u BiH, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Lihtenštajnu, Crnoj Gori, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji.
Epicentar potresa bio je 3 kilometra južno od Prtinje na dubini od 10 kilometara. Uništio je velike dijelove grada Petrinje, a smrtno j stradalo jedno dijete.
Nove materijalne štete pretpio je i Zagreb. O štetama o drugim gradovima, primjerice Karlovcu, još nema podataka. Prema dojavama koje je primio Volcano Discovery potres je trajao od 20 sekundi do 1 pune minute što je vrlo dugo kada je o potresima riječ.

U susjednoj Sloveniji vlasti su zaustavile rad nuklearne elektrane Krško.

Među prvima u svijetu Hrvatskoj je pomoć ponudila Republike Srbija.
– Srbija je spremna Hrvatskoj pružiti tehničku, financijsku i svaku drugu pomoć. Mnogo mi je žao, sve ćemo da učinimo da pomognemo – kazao je Vučić.

Foto: Ivo Kuzmanić, Zagreb

Naslovna slika: Tena Šarčević, www.bljesak info 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.