Datum objave: 02. Siječanj 2021

DAN MOLITVE I POSTA / Danas je u šibenskoj biskupiji dan posta i molitve da svemogući Bog okonča dane iskušenja, zaustavi epidemiju i potrese

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Danas je u šibenskoj biskupiji dan molitve i posta. Poziv na molitvu, post i pomoć stradalima u potresu svim vjernicima, svećenicima, redovnicima i redovnicama uputio je biskup Tomislav Rogić.

Draga braćo i sestre u vjeri Kristovoj!
Svjesni situacije velike nevolje koja nas je zadesila epidemijom virusa i novim potresom u Sisačkoj biskupiji, a još dugo liječit će se i rane od potresa u Zagrebu, pozivam sve vjernike, svećenike, redovnike i redovnice Šibenske biskupije da u subotu, 2. siječnja 2021. za našu biskupiju bude dan molitve i posta s nakanom da svemogući Bog okonča dane ovih iskušenja, zaustavi epidemiju i potrese, a svim stradalima da snagu vjere za nositi se s ovim nevoljama. Neka se u obiteljima i u crkvama prije svete mise izmoli krunica i molitva Pod obranu se tvoju utječem. Molimo za oboljele, za medicinsko osoblje, za sve službe i volontere koje neumorno pomažu da se nevolje ublaže i ponovno otkrijemo obzore nade s pouzdanjem u Gospodina.
Po svim župama neka se na svetkovinu Bogojavljanja – Tri kralja, 6. siječnja, prikupljaju milodari za stradale u potresu u Sisačkoj biskupiji. Neka to bude zasebni dar naše kršćanske ljubavi i solidarnosti s braćom u nevolji.
Po nekim župama već je počelo prikupljanje hrane i odjeće. Takva pomoć neka se koordinira s našim Biskupijskim Caritasom koji će biti centralno mjesto prikupljanja, a distribucija će biti usklađena s centralnim Hrvatskim Caritasom.
U ovoj nesreći koja nas je sve pogodila veoma je važno da pomoć bude koordinirana, kako se iz dobre volje i želje pomoći odmah, ne bi ljudima na pogođenim područjima i službama koje su na terenu stvarale dodatne poteškoće. Svjedoci smo da nas je svaka nevolja ujedinila i potaknula onu velikodušnost i plemenitost u ljudima po kojoj će se Bog proslaviti. Neka tako bude i ovaj put, neka se pokaže naše zajedništvo koje nam toliko treba u svim porama života.
Svako zalaganje, pomoć, dar i molitvu neka Gospodin koji je došao biti Bog s nama uzvrati svojim milostima. Utecimo se zagovoru sv. Mihovila, sv. Jakova, sv. Nikole Tavelića i naše nebeske majke Marije.

S Božjim blagoslovom!
Tomislav Rogić, biskup

Svi koji žele direktno uplatiti svoj prilog, mogu to učiniti na račune:

Hrvatski Caritas, Ksaverska cesta 12a, Zagreb,
kod PBZ (Privredna banka Zagreb),
IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj 12-20

Donacijski telefon – 6,25 kn po pozivu (PDV uključen) 060 90 10

Uplatiti pomoć možemo na račun Caritasa biskupije u Sisku:

 
Caritas Sisačke biskupije
Trg Vere Grozaj bb
Swift code: OTPVHR2X.;
IBAN: HR1024070001100357106

Preko internet bankarstva ako birate model 99 onda ne treba pisati poziv na broj
Svrha uplate – donacija za pomoć stradalima u potresu
Možete nazvati i na telefon za pomoć: 0609010

Iz kategorije: Vijesti