Datum objave: 05. Siječanj 2021

VATROGASCI / Vatrogasaci iz svih županija danonoćno pomaže u saniranju šteta od potresa Sisačko-moslavačkoj županiji. Među njima su i šibenski vatrogasci.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vatrogasci 18 županijskih vatrogasnih zajednica te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik pomaže u saniranju šteta od potresa na području Sisačko-moslavačke županije. Do sada su obavili 3802 intervencije na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, uklanjanju cigli i osiguravanju ruševnih mjesta, a obavljali su i drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. Sve vatrogasne snage iz drugih županija raspoređene su na području Gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice. Vatrogasci i tijekom noći obilaze terena, a na saniranju posljedica razornog potresa nastavljaju radit će do daljnjeg.
Na jučerašnjoj sjednici Vlade RH glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izvijestio je da je od 29. prosinca 2020. do 4. siječnja 2021. godine u 3802 intervencije sudjelovalo ukupno 4508 vatrogasaca iz svih hrvatskih županija i grada Zagreba.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3