Datum objave: 11. Veljača 2021

JESTE LI SE PRIPREMILI / Stiže nam najjači val hladnoće ove zime, a možda i u posljednjih nekoliko godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Sljedećih nekoliko dana, a moguće i cijeli sljedeći tjedan, temperatura će biti prava zimska. Najjači val hladnoće očekuje se ovog vikenda, kada se očekuju minusi. Već jutros Zagreb se probudio na -1, Varaždin na -3, a Bjelovar na -2.

Na Jadranu će danas zapuhati bura, a ta kombinacija niskih temperatura i vjetra znači da će i osjet hladnoće biti znatno pojačan. Tijekom jutra će na moru mjestimice biti kiše i pljuskova.

Snijeg pada mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici, a ponegdje ima magle. Prema sredini dana u središnjoj Hrvatskoj će postupno doći do prestanka oborina i do djelomičnog razvedravanja. Puhat će umjeren, povremeno i jak vjetar sa sjevera, na sjevernom Jadranu mjestimice jaka bura s olujnim udarima, pod Velebitom i orkanskim, koja poneku pahulju snijega može donijeti i na obalu.

Temperatura od 5 do 10°C, u gorju od -4 do 1°C, uz daljnje zahladnjenje prema kraju dana, piše Index.hr.

Na jugu Hrvatske prijepodne oblačno s kišom i grmljavinom, sredinom dana postupno će prestati, a naoblaka se smanjiti. U noći i ujutro puhat će umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar. Popodne će okrenuti na buru koja će jačati, a potkraj dana bit će i olujnih udara. Temperatura od 9 do 14°C, u padu prema kraju dana.

U Slavoniji i Baranji bit će vjetrovitije uz sjeverozapadnjak. Poslijepodne će biti djelomice sunčano te, kao i na zapadu, dosta hladno uz koji stupanj ili dva iznad nule.

Prava zima stiže sutra. Temperatura će se idućih dana spuštati i do -10 stupnjeva, možda i koji stupanj niže, dok će danju biti oko nule.

"U svakom slučaju, predstoji nam dosad najjači udar ove zime, ali i jedan od jačih u posljednjih nekoliko godina", prognozira meteorolog Nove TV Darijo Brzoja.

Iz kategorije: Vijesti