Datum objave: 31. Ožujak 2021

KORONA / Od 298 testiranih koronom je u Šibensko - kninskoj županiji bilo zaraženo više od 50 posto - čak 151 osoba. Slijede strože mjere.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zaraza se širi. Epidemiološke prilike u Šibensko - kninskoj županiji sve su lošije. U protekla 24 sata od 289 testiranih osoba njih 151, dakle više od 50 posto bilo je oboljelo od COVID-19 infekcije. Povećao se i broj umrlih. Preminule su dva muškarca. Jedan je imao 66, a drugi 56 godina.  Trenutno je u Šibensko - kninskoj županiji 513 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 47 osoba, od kojih su četiri osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječe dvije osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije su 1824 osobe.

Stožer CZ ŠKŽ je, zbog epidemiološke situacije koja je sve gora, Nacionalnom stožeru jučer uputio prijedlog uvođenja nužnih epidemioloških mjera za područje Šibensko-kninske županije u trajanju od 15 dana. Između ostalog, zatraženo je skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata te je predloženo da ugostiteljski objekti rade od 6 do 20 sati. Ako prijedlog bude prihvaćen, odluka će se primjenjivati od sutra.

Iz kategorije: Vijesti