Datum objave: 27. Travanj 2021

BRAVO MLADI / Pet timova mladih iz šibensko-kninske i Zadarske županije osvojilo po 15.000 kuna za provedbu rješenja u svojoj lokalnoj zajednici

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI) proteklog je vikenda održao drugu online radionicu UPSHIFT u 2021. godini. Na radionici je sudjelovalo 10 timova mladih od 13 do 19 godina iz Šibensko-kninske i Zadarske županije, a pet odabranih timova osvojilo je financijsku podršku od 15.000 kuna po timu i mentorsku podršku za implementaciju i realizaciju ideja kojima će donijeti pozitivne promjene u lokalne zajednice.

Odabrani timovi:

  • Ivona Ivić, Dora Jerković, Ana Bojčić i Matea Šuljak prepoznale su problem izoliranosti 3. životne dobi u Dalmatinskoj zagori.
  • Petra Marasović Smokrović, Anabela Rados i Petra Miloševski žele educirati djecu i made o važnosti održavanja oralne higijene.
  • Anja Cvetković, Anto Knežević, Ivana Crnogaća i Antonija Crnogaća prepoznali su problem manjka informiranosti društva o disleksiji.
  • Ante Kovač, Simona Perić i Lu Ivoš žele urediti vanjski prostor oko škole kako bi se isti mogao koristiti za sve nastavne i izvannastavne aktivnosti.
  • Iva Peralić, Andrija Jakšić i Stipe Mijatović žele riješiti problem onečišćenje okoliša u gradu Drnišu.
Iz kategorije: Vijesti