Sidebar Menu

Datum objave: 04. Svi 2021

SPOMENAR / 55. rođendan Buala, gradskog predjela na kojeg je Šibenik bio ponosan zbog njegovog skladnog izgleda, uređenog okoliša i uvjeta za ugodan život

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik je bio ponosan na svoj novi gradski predio Buale i uživao je u pohvalama susjednih gradova  koji su ne bez zavisti isticali da je riječ o suvremenom, arhitektonski skladnom naselju ugodnom za život. Useljavanje u prvih šest stambenih objekata počelo je u svibnju 1966. godine, a u gradnji su bila još tri objekta. Buale su izgrađene sredstvima iz šibenskog fonda za solidarno kreditiranje stambene izgradnje. U devet objekata dom su našle 234 šibenske obitelji. Novost u odnosnu na dotadašnju praksu bilo je uređenje okoliša i hortikulturnog oplemenjivanja naselja prije početka useljavanja. Vijesti iz 1966. godine isticale su impresivni izgled Buala i kvalitetu života kojom odišu. Skupština općine Šibenik, zadovoljna načinom na koji su financirane Buale, donijela je preporuku svim tadašnjim poduzećima da postupe na isti način i sredstva iz svojih doprinosa za stambenu izgradnju oroče kod "Jadranske banke" te tako omoguće povoljno kreditiranje gradnje dovoljnog broja stanova za Šibenčane koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.