Sidebar Menu

Datum objave: 11. Svi 2021

DEMOGRAFSKA KATASTROFA / Šibensko - kninska županija u sedam godina izgubila čak 28 posto srednjoškolaca

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibensko - kninska županija prema aktualnim podacima Državnog zavoda za statistiku, jedna je od demografski najugroženijih područja Hrvatske. Na demografsku katastrofu upućuje podatak da je Šibensko - kninska županija u proteklih sedam godina među vodećima u hrvatskoj po smanjenju broja djece i mladih u strukturi stanovništva. Statističari su izračunali da se u sedam godina broj srednjoškolaca smanjio za čak 28 posto. Riječ je o drastičnom padu koji ukazuje na demografsku dramu zabrinjavajućih razmjera. Uzroke takvog smanjenja broja učenika u srednjim školama analitičari vide u sve manjem broju djece koja se rađaju u Šibensko - kninskoj županiji te  posebice sve većem iseljavanju.
Za sada nema naznaka da bi se takav trend mogao zaustaviti, a kako ni u izbornoj kampanji nitko od kandidata te političkih stranaka i grupacija koje ih podupiru o tomu ne govori i ne nudi rješenja jer po svemu sudeći problem ili ne vide ili ne žele vidjeti, na vidiku nema ni naznaka da bi se moglo barem pokušati da se iseljavanje i odumiranje barem zaustavi.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.