Sidebar Menu

Datum objave: 16. Svi 2021

AUTOMOBILIZACIJA / Po broju novih automobila Šibensko-kninska županija odmah je iza Zagreba i Zagrebačke Županije. Drži više od 10 posto hrvatskog tržišta.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibensko-kninska županija na trećem je mjestu u Hrvatskoj po broju novoregistriranih automobila u prva četiri mjeseca 2021. godine. Na prvom su mjestu Grad Zagreb i Zagrebačka županija u kojima je registrirano 42,5 posto novih automobila u Hrvatskoj, a Šibensko - kninska županija je treća s respektabilnih 10,27 posto novoregistriranih automobila. S 1508 novoregistriranih vozila i udjelom od 10,27 posto na hrvatskom tržištu automobila, Šibensko-kninska županija daleko je jača od Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije koje imaju znatno više stanovnika i snažnije gospodarstvo. Primjerice u Primorsko-goranskoj županiji u prva četiri mjeseca 2021. godine registrirano je tek 990 novih vozila. Na zadnjem je mjestu Ličko-senjska županija sa samo 48 novoregistriranih vozila od siječnja do travnja ove godine. Sada je u Šibensko-kninskoj županiji koja ima 24 337 zaposlenih, registrirano 36938 osobnih automobila i kombi vozila. Stručnjaci koji prate stanje na tržištu automobila fenomen Šibensko-kninske županije objašnjavaju tzv. flotnom prodajom automobila, ali ne navode o čemu je riječ pa ovako ostaje gola statistika iz koje je lako izvući i krive zaključke.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.