Datum objave: 22. Svibanj 2021

KOMEMORACIJA ZA RADU KONČARA I DRUGOVE / Antifašisti Šibenika i Splita okupili se na Šubićevcu, Grad poslao predstavnika, ali nema službenog priopćenja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Udruge antifašističkih boraca i antifašista Šibenika i Splita te izaslanstva Grada Šibenika i šibenskog SDP-a položili su vijence pod spomen obilježje strijeljanima u Spomen parku Šubićevac u spomen na 79.  obljetnicu streljanja Rade Končara i drugova u Spomen parku na Šubićevcu. Ponovno se događa da taj događaj ne spada u službeni protokol Grada Šibenika jer mediji nisu dobili priopćenje koje, inače, prati svaki protokolarni događaj na kojem su služeno  nazočni predstavnici Grada Šibenika, Na tom događanju je bio Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika, ali o tome Grad nije izvijestio  javnost niti je vijest o tome  objavljena na službenim stranicama Grada Šibenika. 

Kao i svake godine, u sjećanje na smrt Rade Končara i još 42 strijeljana antifašista, položeni su karanfili na spomen-ploču i stupove na kojima su pali partizani bili vezani.
Fašisti su tih mjeseci streljani 43 partizana i njihovih pristaša. Ukupno je tijekom Drugog svjetskog rata ubijeno 729 građana Šibenika .
Iz kategorije: Vijesti