Sidebar Menu

Datum objave: 28. Svi 2021

TURISTIČKA SEZONA / Prema Hrvatskoj danas kreću vlakovi s turistima iz Češke. Koliko će ih i hoće li uopće neki preko Perkovića doći i u Šibenik?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Danas iz iz Praga kreće prvi redovni  turistički vlak prema Hrvatskoj. Vlak ima 15 vagona i može primiti 650 putnika, a krajnje odredišne stanice su mu Rijeka i Split. Novost je da će se vlaku u Zagrebu moći ukrcati i domaći putnici te da će ga na povratku kao izletnički vlak moći koristiti građani Hrvatske koji žele provesti odmor ili vikend u unutrašnjosti Hrvatske. Turistički vlak Češka - Hrvatska organizirala je agencija RegioJet u suradnji s Hrvatskim željeznicama i Hrvatskom turističkom zajednicom. Vlak će u svibnju, lipnju i rujnu prometovati tri puta tjedno, a u špici sezone svakodnevno. Prema dostupnim informacijama karte za vlak Prag - Rijeka - Split već je rezerviralo više od 30 000 Čeha.
Prema redu vožnje turistički vlak će se u Ogulinu razdvojiti. Deset vagona će nastaviti put prema rijeci, a pet će ići prema Splitu. Putnike će na odredištima čekati autobusi koji će ih potom prevesti do mjesta u kojima žele provesti odmor. Iz Slita će primjerice autobusi turiste koji dođu vlakom prevoziti sve do Dubrovnika.
Koliko će turista koji dolaze vlakom doći u Šibenik preko Perkovića i postoji li organizirani prihvat onih koji žele odmor provesti na šibenskoj rivijeri, za sada se ne zna.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.