Datum objave: 08. Lipanj 2021

GRADONAČELNIK BURIĆ SA STRUČNJACIMA OBIŠAO ŠKOLU U VRPOLJU / Nosiva konstrukcija nije oštećena, ali učenici će ipak u sutra imati on line nastavu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zbog oštećenja zgrade OŠ Vrpolje u jutrošnjem potresu učenici te škole od sutra, 9. lipnja, pa do završetka ove nastavne godine učenici Osnovne škole Vrpolje nastavu će pohađati on-line.

Odlučeno je to nakon obilaska  te preliminarne stručne procjene dvaju osnovnoškolskih objekata u Vrpolju, oštećenih u jakom potresu magnitude 4.7 prema Richteru koji je jutros  u 5 sati i 59 minuta pogodio šibensko područje.

Budući da je epicentar potresa i bio u Vrpolju, a jedna od školskih zgrada građena je prije osam desetljeća, Željko Burić, gradonačelnik Šibenika kazao je da je takva odluka primjerena situaciji.

„S obzirom na procjenu seizmologa o mogućem daljnjem podrhtavanju tla, odlučili smo se za najsigurniju varijantu C po kojoj će učenici Osnovne škole Vrpolje narednih tjedan i pol, koliko je preostalo do kraja školske godine,  nastavu pratiti on line. Dokumentacija za energetsku obnovu škole je pripremljena, no zbog ove izvanredne situacije ne možemo čekati natječajni postupak, već ćemo u sanaciju objekta krenuti odmah“, istaknuo je Burić koji je sa suradnicima obišao lokaciju.

Nakon preliminarnog pregleda školskih objekata Hrvoje Zlatoper, ovlašteni inženjer građevine ocijenio je kako nosiva konstrukcija zgrada u Vrpolju nije ugrožena već je na spoju pregradnih i nosivih zidova došlo do odvajanja i otpadanja žbuke. Ipak, detaljna analiza oštećenja napravit će se tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Uz zamjenika ravnatelja Osnovne škole Vrpolje Stipu Komadinu na obilasku su bili

Darko Dukić, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije i Iris Ukić Kotarac, zamjenica župana Šibensko- kninske županije.

Iz kategorije: Vijesti