Datum objave: 10. Lipanj 2021

ŠIBENIK SPRING FESTIVAL / Prošetali smo sinoć đardinom, bio je pun kao u vrijeme Adventa, ali nismo impresionirani ponudom tog gastro festivala

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prvi street food gastro festival ŠIBENIK SPRING privukao je i drugog dana veliki broj posjetitelja u šibenski đardin što ne čudi jer su svi željni zabave i druženja. Uglavnom su to bili mladi ljudi ili mlade obitelji s djecom kojima je bila  sinoć i prilagođena  preglasna DJ glazba. Atmosfera je bila bliža partyju nego gastro festivalu pa su  pripadnici starije generacije, koji su došli kušati najavljeni originalni street food, bili razočarani jer je ponuda bila skromna. Kako smo primijetili  na stolovima je bilo malo hrane, a najviše se konzumiralo pivo. U svakom slučaju, posjetitelji koji su se zadržali  u đardinu bili su zadovoljni. 

Organizator  tog   festivala je S2 grupa, uz podršku Grada Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika te Šibensko-kninske županije i  Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.
 U najavi tog događanja stajalo je kako će  "uz jedinstveni doživljaj feel good glazbe, svoje goste s vrhunskim street foodom, dočekat će Festina Lente, Šibenik sa sočnim burgerima, sticky i crispy pilećim krilcima i pulled porkom , Pjat, Šibenik s porchettom u somunu i tunom ceviche u tacosu, Bistro Pucalina s maništronom od sipe, janjetinom a la Pucalina, pako tortiljama, skradinskim čokalicama, junećim pastramima, šibenskom gibanicom, mediteranskim užitkom, lavendierom i tortom Pucalina, Karoca, Srima sa zdravim sokovima, frapeima, koktelima i smoothie-ima, Konoba Lola iz šibenske Dubrave s tradicionalnim dalmatinskim platama i slastičarnica Yum s inovativnim slasticama.
Sinoć, druge večeri Spring festivala koji smo posjetili oko 21 sat veći dio toga nije bio u ponudi ili barem to nije bilo vidljivo, a đardinom se nisu niti širili primamljivi mirisi jela. Festival traje do subote, 12. lipnja.
Iz kategorije: Vijesti