Datum objave: 22. Srpanj 2021

STEM OBRAZOVANJE / Zbog velikog interesa u Trokutu organizirali dva turnusa STEM kampa za djecu od prvog do četvrtog razreda

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Inkubator za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut u Šibeniku dobio je svoje "trokutiće" - polaznike prvog STEM kampa koji je organiziran početkom ovog mjeseca i to u dva turnusa.

"Kad smo otvorili prijave još u svibnju ove godine mjesecu, kamp se tolikom brzinom popunio da smo otvorili još jedan termin od 12. do 16 srpnja koji je također bio popunjen. Imali smo u njemu 14 tero djece. Radionice su trajale od 9 do 14 sati, a bio je organiziran i ručak ", kaže Katarina  Ćorković iz Trokuta.

STEM je kratica za 4 predmeta koja se skupa savršeno uklapaju a to su „Science, Technology, Engineering, Mathematics“. Znanost i matematika vode razvoju tehnologije koja se zatim integrira s inženjerstvom kako bi bila korisna u našem životu. STEM radionice su način da djeca nauče kako kritički razmišljati i doći do vlastitih ideja i rješenja. Osiguravaju djeci da se usredotoče na logično razmišljanje i rješavanje problema koji će im pomoći da razviju mentalne navike koje će im biti potrebne za uspjeh u bilo kojem području u životu, kažu u Trokutu.

Kritično razmišljanje, logična analiza, istraživanje i učenje temeljeno na projektima koje odmah primjenjuju, ključni su dijelovi STEM obrazovanja. Oni probude znatiželju kod djece, čineći proces učenja zabavnim te će sve što nauče ostati s njima za život. Ovaj način učenja osigurava znanje i praktičnu primjenu bez obzira čime će se baviti jednog dana. STEM potiče djecu na eksperimentiranje, greške i učenje iz vlastitih iskustva. Kroz sve to prošli su i mali polaznici prvog STEM kampa u Trokutu.

Cijena Early Bird bila je kuna, a nakon 1. lipnja 1 000 kuna.

Iz kategorije: Vijesti