Datum objave: 30. Srpanj 2021

VRPOLJE / Škola oštećena u potresu primit će učenike jer opasnosti nema, ali Grad planira izgradnju nove školske zgrade

Diana Ferić
Diana Ferić

Detaljno ispitivanje zgrade osnovne škole u Vrpolju, koja je oštećena u dosta jakom potresu  koji se dogodio u lipnju, pokazalo je da statika nije poremećena i da je sigurna za boravak pa će učenici u njoj od početka ove školske godine normalno pohađati nastavu. To je potvrdio zamjenik šibenskog dogradonačelnika Danijel Mileta.

"Škola ima tri objekta. Ni u jednom nema opasnosti za djecu. Grad će ipak do početka ove školske godine uložiti 100 000 kuna u pojačanje jednog nosivog zida. Održali smo i sastanak s roditeljima koji su se složili da će djeca najesen sjesti u školske klupe", kaže Mileta.

Gradska vlast planira u Vrpolju, na lokaciji koja je udaljena 500 metara od postojeće školske zgrade izgraditi novu zgradu i to za učenike Vrpolja i Perkovića. Bit će izgrađena za 150 učenika,a na tom prostoru sada ih imao oko 120. Idejno rješenje za tu školu postoji otprije pa će biti iskorišteno.

Uslijed potresa na spoju pregradnih i nosivih zidova došlo do odvajanja i otpadanja žbuke, ali nosivi zidovi nisu oštećeni.

Iz kategorije: Vijesti