Sidebar Menu

Datum objave: 24. Kolovoz 2021

ODLAZAK ALJOŠE DRAGANIĆA VRANČIĆA / Bio je uvjeren da je riječ o prehladici koja će proći, kažu njegovi prijatelji

Diana Ferić
Diana Ferić

Poznati šibenski glazbenik Aljoša Draganić Vrančić koji je preminuo u petak od posljedica zaraze koronavirusom bit će pokopan danas u 19 sati na gradskom groblju Kvanj u Šibeniku. Njegovi prijatelji I kolege još ne vjeruju da nas je zauvijek napustio.

Vjerni glazbeni pratitelji Olivera Dragojevića, grupa Dupini, koja je s njim dijelila pozornicu puna dva i pol desetljeća,  ostali su bez Aljoše Draganića Vrančića koji je u posljednjih četrnaest dana boravio u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević. Sudbina je odredila da njihov prijatelj, kolega i klavijaturist ne može biti niti u Veloj Luci kojoj se neizmjerno veselio kako bi još jednom sa svojim Dupinima odao počast glazbenoj legendi.

Aljoša je u 59. godini preminuo od posljedica korone, a njegovi prijatelji u potpunoj nevjerici sada govore o njemu, piše Jutarnji list.

 Aljošu znam skoro od početaka svoje karijere, ispreplitali su nam se putevi i često smo se viđali. Družili smo se godinama, a u posljednje vrijeme još više jer smo skupa radili koncerte posvećene Oliveru. Nažalost, druženja i planove za daljnje svirke prekinula je njegova bolest koja je bila jača - kazala je Zorica Kondža koja je nedavno na brdu pored Primoštena, kod Gospe od Loreta zajedno s Dupinima imala nastup u sklopu koncerta "Tragom Olivera".

Goran Franić Njoko, šef Oliverovih Dupina shrvano dodaje da je bio dobar i plemenit glazbenik i prijatelj, te da u njemu nikada nije bilo zla.

- Krajem lipnja smo se vidjeli na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku i pričali o nastupu u Veloj Luci 29. srpnja. Skupa smo prošli svijeta i koncerata, godine su druženja iza nas i ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Dva dana prije početka proba javio mi je da se ne osjeća dobro, ali da će se to riješiti i da će biti sve super. Bio je uvjeren da je riječ o prehladici koja će proći, prisjeća se Gelo kazavši da je bio odličan muzičar koji je napisao i neke lijepe pjesme.

- U svakom slučaju, dobar prijatelj i neće ga biti lako zamijeniti u Dupinima. Sve ovo je nerealno, svi smo bili uvjereni da će se Aljoša izvući jer niti je bio star niti je imao nekih kroničnih bolesti, ispričao je Gelo za Jutarnji list.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.