Datum objave: 22. Rujan 2021

30. OBLJETNICA BITKE ZA ŠIBENIK / Središnja svečanost 30. obljetnice bitke za Šibenik u Domovinskom ratu. Mimohod branitelja ulicama Šibenika počinje 18,30 sati.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Središnja svečanost obilježavanja 30. obljetnice bitke za Šibenik u Domovinskom ratu održava se danas, a počinje u 15,30 sati otvaranjem izložbe „Dani ponosa i slave” u Veteranskom centru. U 17 sati na gradskom groblju Kvanj biti će položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve hrvatske branitelje koji su položili život za Domovinu, a u 17,30 sati održat će se komemoracija kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu. Mimohod branitelja od spomenika na Baldekinu do tvrđave sv. Mihovila počinje u 18,30 sati, a u 19,30 sati na Tvrđavi sv. Mihovila bit će održana Svečana akademija pod nazivom „Hrvatska se Šibenikom diči”, na kojoj će nastupiti Šibensko pjevačko društvo Kolo i klapa ‘Sveti Juraj’ uz pratnju Orkestra Hrvatske ratne mornarice.

Zbog komemoracija kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu i mimohoda branitelja od spomenika do tvrđave sv. Mihovila biti će za sav promet zatvorena Ulica Stjepana Radića 0d 17,30 do 19 sati, a promet će biti posebno reguliran i u dijelu Ulice kralja Zvonimira.

Iz kategorije: Vijesti