Datum objave: 16. Studeni 2021

COVID POTVRDE / Od danas nikuda bez EU Covid potvrde o cijepljenju ili negativnog korona testa

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Od danas svi zaposlenici državnih i javnih službi u Republici Hrvatskoj uključujući Sabor i Vladu, ne mogu dolaziti na posao bez EU Covid potvrdom da su cijepljeni, negativnog testna koronu ili dokaza da su preboljeli koronu. Iste dokumente moraju imati i svi građani Hrvatske koji koriste usluge i poslove javnih i državnih službi. Potvrda građanima treba za bilo koji administrativni posao koji budu morali obaviti. Potvrde će na ulazima kontrolirati zaštitari, odnosno portiri. U javnom prijevozu potvrde trebaju zaposlenicima no za sada ne i putnicima za koje je i dalje na snazi obaveza nošenja maski i održavanje razmaka.

BANKE
Zaposlenici i klijente banaka ne trebaju Covid potvrde, izuzimajući banke u vlasništvu države. U svim ostalima obvezno je nošenje maski i držanje razmaka.

POŠTE
Hrvatska pošta neće pružiti uslugu ako stranka na šalteru ne pokaže Covid potvrdu. Provjera potvrda obavljat će se na šalterima. Bez potvrda na poštama će se moći preuzeti samo pozivi za sud, porezna rješenja i slični dokumenti čije nepreuzimanje može imati pr4avne posljedice.

BOLNICE
U bolnicama i ambulantama Covid potvrde potrebne su samo kod hospitalizacije i za neke terapijske i dijagnostičke postupke. Za ulazak u ljekarne nije potrebna Covid potvrda.

ŠKOLE
Učenicima ne trebaju potvrde za dolazak u školu, a nastavnicima i zaposlenicima u škola trebaju. Roditelji ne mogu doći na roditeljske sastanke bez Covid potvrde, testa ili potvrde da su preboljeli koronu.

POLICIJA
Svi građani RH stariji od 16 godina moraju imati Covid potvrde, negativni test ili potvrdu o preboljenu korone za obavljanje poslova na šalterima policije.

FINA
Bez potvrda o cijepljenju, dokaza o preboljenju korone i negativnog testa, ne može se ući u poslovnice FINA-e.

LJEKARNE
Ljekarne imaju status primarne zdravstvene zaštite i za njih potvrde nisu potrebne

ZUBAR, PEDIJATAR, GINEKOLOG, AMBULANTA
Potvrde nisu potrebne za preglede i zahvate kod zubara, pedijatra, ginekologa i za ulazak u ambulante.

Iz kategorije: Vijesti