Datum objave: 01. Prosinac 2021

POSLJEDNJE PRIPREME / Paljenjem božićnih lampica u parku Roberta Visianija i koncertom benda BluVinil u petak počinje Adventura

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Većina gradova ima Advent, ali samo Šibenik ima Adventuru, koja u petak, 3. prosinca, počinje paljenjem božićnih lampica u parku Roberta Visianija i koncertom benda BluVinil u 20 sati, kada će se Šibenikom proširiti mirisi kuhanog vina, fritula, kobasica i cimeta, dječji osmjesi će preplaviti ‘Đardin’, a rasplesani ‘adventuristi’ će se grijati u ritmu odlične glazbe! Danas se u đardinu obavlja posljednje pripreme. Novost je i da će klizalište ove godine biti postavljeno na Poljani.

Cijepi se najboljom zabavom’, poručuju organizatori prvog hrvatskog zero waste adventskog sajma koji se nakon prošlogodišnje pauze vraća jači i sjajniji nego ikad. Adventurin parkić, na sve tri etaže, tako će opet postati centralno mjesto za zabavu, ali i uživanje u blagdanskim delicijama. 

Naime, u Đardinu posjetitelje svakog dana od 17 sati očekuje 12 kućica na kojima, osim tradicionalne blagdanske ponude - bakalara, kobasica, bunceka i variva, mogu uživati u širokom izboru ''street food'' delicija, pa će ih uz pecalice, češnjovke, kruh ispod peke, džem od kapule, čekati i pečenica i jaja u tortilji,  grah s kobasicom; popularni  buncekebab, ali i sarmburger; naći će se još i jelenjih i veprovih kobasica, šibenskih luganiga, različitih vrsta burgera, pivskih juha u zapečenom kruhu, pršuta i sira umotanog u pispalj, a sve to moći će se zasladiti, osim tradicionalnom ponudom fritula i palačinki i kultnih mini-palačinki - picco puffova i još pokojom delicijom!

Ono što će očarati posjetitelje i glavni gradski trg pretvoriti u gotovo pa filmsku blagdansku bajku je otvoreno klizalište, koje će ove godine biti na Poljani.

Glazbeni program počinje u petak, 3. Prosinca u 2o sati, bendom koji je osvojio kritiku i publiku sa singlom “Apaši”, ali i istoimenim albumom. Pjesmom ‘’Heroji’’ BluVinil nastavljaju sa svojom stilskom retro prepoznatljivošću pa će u petak dobro zagrijati otvaranje Adventure koju čekamo već dvije godine.

Najmlađe i ove godine očekuje Adventurica u Galeriji Matija, gdje se moći zabaviti kroz razne edukativne radionice, a počinje 13. prosinca.

Sve vas to očekuje do 1. siječnja 2022. godine, barem kako trenutno stvari stoje. Grinch nam je naklonjen pa nas zasad ne pita covid-potvrde, ali kaže da trebamo poštivati sve aktualne epidemiološke mjere!

Što će se još naći na Adventurinom kalendaru bit će poznato uskoro, a detalje možete pratiti na Adventurinoj Facebook i Instagram stranici.

Iz kategorije: Vijesti