Datum objave: 09. Prosinac 2021

NEMA VIŠE ZEZANJA / Komunalni redari nadziru od danas sve trošne objekte u povijesnoj jezgri, ali i u kontaktnoj zoni

Diana Ferić
Diana Ferić

Komunalni redari Grada Šibenika počeli su danas pojačano nadzirati dotrajale zgrade  u staroj gradskoj jezgri. To se odnosi i na objekte u kontaktnoj zoni stare gradske jezgre, a kroz desetak dana će pregledati  sve potencijalno opasne objekte te ih popisati i donijeti rješenja o uklanjanju sumnjivih dijelova na njima, priopćili su iz gradske uprave.

Prema Odluci o komunalnom redu Grada Šibenika, vanjski dijelovi zgrada kao što su pročelje, balkon, terasa, krovni oluci, vrata, dimnjaci i ostalo moraju biti ispravni i uredni, a sva oštećenja usred dotrajalosti, loma i neispravnosti vlasnici zgrada moraju popraviti. Do popravka oštećenja objekti se moraju primjereno zaštititi, a ta zaštita mora se održavati u urednom stanju.

Komunalni redari i dosad su provodili akcije nadziranja oštećenih objekata kroz vizualno opažanje te su pokretali postupke na temelju kojih su izdavali rješenja za uklanjanje dotrajalih i opasnih dijelova objekata. U slučaju da vlasnici nisu uklanjali nedostatke, komunalni redari bi krenuli u postupak u kojem bi naložili privatnom poduzeću da ukloni nedostatke, a račun bi ispostavljali vlasniku.

„S obzirom na potrese koji su se događali u posljednje vrijeme, donijeli smo odluku da komunalno redarstvo češće obilazi šibensku povijesnu jezgru kako bi vizualnim opažanjem naišli na eventualna oštećenja. Nakon toga će ići postupci prema vlasnicima objekata te će im se rješenjima naložiti da saniraju oštećenja, što je ujedno i njihova obveza“, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika Ante Nakić.

Iz kategorije: Vijesti