Datum objave: 28. Prosinac 2021

ŠIBENSKA GRANDECA / Tražimo 6. Šibensku grandecu i očekujemo vaše prijedloge kandidatkinja

Diana Ferić
Diana Ferić
Udruga “Volim Šibenik” organizira izbor šeste Šibenske grandece, žene koja svojim nesebičnim radom u različitim djelatnostima pridonosi podizanju kvalitete života, bilo lokalne zajednice u cjelini ili nekih skupina kojima je potrebna pomoć ili potpora. Danas se sastalo Povjerenstvo u kojem su Danijel Mileta, Dinko Škevin, Željko Krnčević, Živana Podrug,  Franka Zeljak, Katarina Rudan i Diana Ferić i odlučilo da se  izbor Šibenske grandece nastavlja i da bi bilo šteta prekinuti tu praksu koja polako prerasta u tradiciju.

Upućen je poziv građanima da od danas, 28. prosinca  do 12. siječnja 2022. godine   šalju svoje prijedloge žena koje bi mogle ponijeti  prestižnu titulu Šibenske grandece za 2021. godinu.  
"Vrijeme u kojem živimo ne ide na ruku takvim izborima jer je puno  stvari i aktivnosti stavljeno u mirovanje zbog epidemiološke situacije,  ali  sigurno  i dalje  ima puno žena koje su na bilo koji način, vodeći se isključivo općim interesom pridonijeli kvaliteti života u Šibeniku  i zato su prijedlozi onih koji ih poznaju dragocjeni", kaže Diana Ferić, predsjednica Udruge "Volim Šibenik". 
Prijedloge možete poslati na e mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela  099 7333629 .
Jedan od uvjeta da bi se ženu kandidiralo za ovu prestižnu titulu je da živi na šibenskom području ili je rođena Šibenčanka.
Cilj ovog projekta koji je istaknuti žene koje svojim predanim, najčešće samozatajnim radom, “pomiču granice” u funkcioniranju lokalne zajednice te nesebično i volonterski pokreću akcije i rade za dobrobit cijele lokalne zajednice, a u javnosti nisu dovoljno prepoznate, kažu u Udruzi “Volim Šibenika” koja je 2016. godine pokrenula ovu akciju.
Titulu Šibenske grandece do sada su ponijele dr. med. Danči Mihovilčević, predsjednica Lige protiv raka Šibensko-kninske županije, anesteziologinja u Općoj bolnici Šibenik,  pedijatrica, docentica i doktorica znanosti Irena Bralić, Šibenčanka s trogirskom zagrebačkom adresom, potom altruistica ,medicinska sestra u mirovini Ana Paić te  šibenska volonterka  i aktivistica mlađe generacije Snježana Klarić. Lani je "Šibenskom grandecom" proglašena predsjednica udruge  za pomoć djeci invalidima i njihovim roditeljima "Aurora" Marijana Rajić.

Nakon što stignu prijave Povjerenstvo će izabrati  osam do deset  kandidatkinja koje ulaze u uži izbor te nakon toga šestu  Šibensku grandecu proglasiti neposredno uoči Međunarodnog dana žena, 8. ožujka.
Medijski pokrovitelji projekta i ove godine su Slobodna Dalmacija, Šibenski.hr, ŠibenikIN, Županijski radio Šibenik i Šibenik News.
Iz kategorije: Vijesti