Datum objave: 13. Siječanj 2022

NIŠTA OD ELEVATORA / Izrađeno je novo rješenje uređenja dvostrukih bedema koje se sutra predstavlja

Diana Ferić
Diana Ferić

Izgleda da je gradska vlast odustala od ugradnje elevatora u dvojne bedeme koji vode od Doca do tvrđave svetog Mihovila. Za sutra su najavili prezentaciju novog idejnog rješenja obnove dvostrukog bedema u Docu koje je izradio šibenski arhitekt Davor Popović. Ono, kako pokazuje objavljena skica, ne predviša elevator već stepenice.

Projekt će, zajedno s arhitektom Popovićem, predstaviti Angela Bujas, pročelnica Konzervatorskog odjela u Šibeniku  i Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik. Prezentaciji projekta, uz gradonačelnika Željka Burića nazočit će i Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija.

Vizuali projekta bit će izloženi u prostoru Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“.

Na naš upit zašto su prekinuli suradnju s Nikom Bašićem o  iz Grada Šibenika su nam nedavno odgovorili o čemu smo pisali ovdje

Arhitekt Nikola Bašić i Marinaprojekt d.o.o. iz Zadra Gradu Šibeniku nisu isporučili  doradu idejnog projekta urbanog eskalatora Dolac – sv. Mihovil usklađenu sa smjernicama konzervatorsko-restauratorskog elaborata te potrebama Javne ustanove Tvrđava kulture i Grada Šibenika, koja je naručena 30. svibnja 2019. godine. Čekali smo ga više od 2 godine, nakon čega smo krenuli u izradu novog, manje invazivnog i pješačkim koridorima šireg, idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja valorizacije tog prostora”.

Niko Bašić, veliki zaljubljenik u Šibenik,  međutim, tu priču ne potvrđuje. Kazao nam je da su na zahtjev grada Šibenika 29. svibnja, 2019. godine dostavili preliminarnu informativnu ponudu za dvije dionice „Šibenske okomice” i to idejno rješenje žičare i dopunu ranijeg idejnog rješenja urbanog eskalatora, ali da je Grad, na njihovo iznenađenje i bez ikakve prethodne obavijesti o tome njihov projekt i program, koji su autorsko djelo objavio kao podlogu u natječaju za izbor projektanta žičare, u kojem je najniža cijena, u ovom slučaju - dampinška cijena bila jedini kriterij odabira.

Iz kategorije: Vijesti