Datum objave: 11. Ožujak 2022

GRAD ŠIBENIK / Bivša vojarna JNA "Jamnjak" na Šubićevcu postaje zona sporta i rekreacije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Idejno rješenje Zone sporta i rekreacije na prostoru bivše vojarne JNA "Jamnjak" na Šubićevcu šibenska gradska uprava predstavila je danas u Centru za nove tehnologije i poduzetništvo "Trokut". Riječ je o projektu izgradnje modernog sportskog centra na površini od preko 190 000 četvornih metara gdje će Šibenčani dobiti izvanredne uvijete kako za rekreaciju tako i za profesionalno bavljenje sportom.
-Projekt Jamnjak sportska je budućnost Šibenika gdje će se zasigurno stvarati novi vrhunski sportaši, ali i mjesto na kojem će svi naši sugrađani moći kvalitetno i zdravo provoditi svoje slobodno vrijeme. Nekadašnju vojarnu pretvorit ćemo u sportski centar, a vjerujemo da će biti najbolji i najsuvremeniji u Dalmaciji, možda i u cijeloj Hrvatskoj, - istaknuo je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika te dodao dodavši će Jamnjak riješiti i problem malih sportova koji sada nemaju ni dobre ni primjerene uvijete za rad.
Prema predočenom idejnom rješenju, na Jamnjaku je predviđena gradnja novih i rekonstrukcija postojećih objekata za razne namjene, izgradnja višenamjenske i gimnastičke dvorane, dvorane za boks i kick boks, atletske staze, dvorane za stolni tenis, kuglane, dvorane za squash te zone sportskih terena. Uz te sadržaje izgradit će se i dječje igralište te poligon, ugostiteljski objekti, garderoba, relax i sauna te zgrada uprave.

Autorica projekta, voditeljica koordinacijskog tima koji je radio na izradi projekta, je Iva Čogelja Juras iz tvrtke "Prius Consulting".

Iz kategorije: Vijesti