Datum objave: 04. Svibanj 2022

ERASMUS / Gradonačelnik Burić na tvrđavi Barone ugostio predstavnike škola iz Francuske, Norveške i Španjolske

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Željko Burić na Tvrđavi Barone pozdravio je danas predstavnike škola iz Francuske, Norveške i Španjolske koji u Šibeniku borave kroz projekt mobilnosti Erasmus+ Let´s trek on Europe´s tracks.

Domaćin profesorima i učenicima škola iz ovih europskih zemalja je Katolička osnovna škola u Šibeniku.

Uvijek nam je drago pozdraviti goste u našem gradu, a posebno na ovom mjestu gdje imate mogućnost upoznati povijest grada Šibenika. Šibenik je grad brojnih prirodnih ljepota i bogatog kulturnog nasljeđa kojim se osobito ponosimo i nadam se da ćete uspjeti istražiti barem dio njegovih vrijednih sadržaja“, kazao je gradonačelnik Burić.

Ravnateljica Katoličke osnovne škole č.s. Mandica Starčević zahvalila je na primanju i istaknula da je ovaj tek jedan u nizu projekata koje škola intenzivno provodi.

Okosnica projekta je upoznavanje rekreativnih i pješačkih staza, a gosti će ih upoznavati do petka, do kada će boraviti u Šibeniku.

Gradonačelnik je ovom prigodom uputio i čestitku Katoličkoj osnovnoj školi na osvojenoj zlatnoj medalju na Svjetskom natjecanju maslinova ulja, World Olive Oil Competition, koje je održano u New Yorku. 

Početkom ove školske godine Katolička osnovna škola iz Šibenika uključila se u ERASMUS+ projekt: Planinarenje europskim stazama. Domaćini prve mobilnosti bili su IES Bernat de Sarrià, Benidorm u  Španjolskoj.

 

Iz kategorije: Vijesti