Datum objave: 06. Svibanj 2022

NEŠTO NOVO / Dalmacija čeka turiste, a Slavonija zove - ruriste. Nudi im života na selu, seosku hranu, konje kola, poljske radove, ašikovanje, bekrijanje...

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Slavonija želi zasjati na turističkom nebu, privući turiste i postati ozbiljne turistička destinacija u čemu će, ako je suditi po izvrsnoj inovativnoj promidžbenoj kampanji, sasvim sigurno i uspjeti. Slavonija je naime zaigrala na svoju najjaču kartu – hedonizam. Konkretno, na kombinaciju svojih prirodnih atributa, osebujnog stila života, izvrsne hrane i gostoljubivosti. U poruci odaslanoj putnicima kaže se: Dopusti da te upoznamo s rješenjem svih putoholičarskih nedoumica! Slavonija i Baranja su destinacija koja će i najtvrđeg Spartanca pretvorila u razigranog hedonista.
Posebno je zanimljiv poziv Slavonije ne turistima i turistkinjama nego ruristima i ruristkinjama:

Plodna, bliska a egzotična, radišna, ali vesela, destinacija Slavonija i Baranja traži veći broj stručnih suradnika-rurista. Riječ je o putnicima (nekoć zvanim turistima), zainteresiranima za upoznavanje tradicijskog života na selu, uživanje u domaćim eko-proizvodima, aktivnostima u prirodi te okušavanje u seoskim vještinama – vožnji fijakera ili traktora, jahanju i timarenju konja, odlasku u polje, ašikovanju s divojkama i bekrijama, što već tko preferira. Prethodno iskustvo nije važno – Slavonija i Baranja svima pružaju priliku da se iskažu i ispeku ruristički zanat pod širokim panonskim nebom. Suradnja se sklapa na određeno vrijeme (od dan-dva do tjedan i više dana), uz po želji neodređeni broj ponavljanja rurističkih posjeta. Plaća je gostoljubiva, obilna, ekološka i opuštajuća, ukratko, u svakom pogledu motivirajuća. Prijave zainteresiranih rurista zaprimaju se kontinuirano, putem sustava Visitslavoniabaranja.com, te uz naznaku HeadOnEast! Pogodovanja i namještanja nema – svi ste dobrodošli!

Rurist = pristaša rurizma

Iz kategorije: Vijesti